Aanbod Team ontwikkeling

Sterke teams zijn een belangrijk ingredient van sterke organisaties. In dat kader wordt in onderwijs veel gesproken over ‘Teams aan Zet’ en in zorg over meer zelforganiserende of zelfs zelfsturende teams. Wij begeleiden organisaties en teams bij het realiseren van een behoefte die hier vaak onder ligt, namelijk het vergroten van het verandervermogen van de teams en het versterken van het eigenaarschap en de focus op resultaat van de professionals. We ondersteunen teams om optimaal samen te werken en optimaal te leren van elkaar. Hierbij maken we gebruik van het gedachtegoed van ‘Professionals aan het stuur’ (Peek & Willems).

Waar het kan starten we met het werken vanuit een gezamenlijke missie: waar gaan jullie als organisatie of team voor? Vanuit concrete teamdoelen werken we toe naar een concreet teamplan. Naast de meer concrete bovenstroom, werken we ook met de onderstroom indien nodig. We gaan zo diep als nodig, ook hierbij bepaalt het team zelf het team en sturen wij bij indien nodig.
Waar nodig werken we met tools als High Performing Teams en Insights Discovery. De professionals staan hierbij centraal, zij weten als geen ander wat ze nodig hebben.

Voorbeelden van projecten met teamontwikkeling zijn:

  • Begeleiden van de onderwijsteams bij het meer teamgericht werken van Campus 013.
  • Implementeren van Teamfunctioneringsgesprekken bij Het Fioretti College te Veghel.
  • Ondersteunen van het Juridische team van Jeugdbescherming Brabant.
  • Begeleiden van het docententeam van verpleegkundigen bij het versterken van de samenwerking: ROC Tilburg, school voor Zorg & Welzijn.

Nieuwsgierig geworden naar de output of aanpak van een van bovenstaande projecten? We nemen graag contact met je op!